Снимка Булфото, архивПетков уточни, че мярката 60/40 е била запазена, макар

...
Снимка Булфото, архивПетков уточни, че мярката 60/40 е била запазена, макар
Коментари Харесай

Служебният икономически министър Кирил Петков: Битката за ББР е почти завършена и очаквам най-сетне бантака да заработи само за малкия и средния бизнес

Снимка Булфото, списък

Петков уточни, че мярката 60/40 е била непокътната, въпреки и в лимитиран вид, с цел да има " глътка живот за дребните бизнеси ".

Ние би трябвало сега за всеки нов масраф да вземем средства отнякъде другаде от в този момент съществуващия бюджета. В момента бизнесът се нуждае от доста средства за възобновяване, бизнесите би трябвало да почнат да работят, за което трябват средства. Търговските банки имат високи равнища на ликвидност, само че се опасяват да ги дават в бранша на туризма, да вземем за пример, тъй като е рисков поради пандемията и не се знае какъв брой туристи ще има този сезон. Те избират да ги държат, в сравнение с да ги раздават на най-рисковите си клиенти. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия служебният стопански министър Кирил Петков.

,,Когато бизнесите са отворени, би трябвало да имаш пари за възобновяване на бизнеса, в случай че не си в някаква нишова обстановка. Но като цяло не е хубаво да се дават пари на калпак. Много е значимо да се смени митът, че страната дава. Не, страната първо взима – Национална агенция за приходите, " Митници "... това са пари от бизнеса, които са качени на равнище страна и след това се разпределят по другите пера. Никой в страната не може да ви дава пари – тя ги взима и преразпределя``.

На въпрос по отношение на обстановката в Българската банка за развиване министър Петков разгласи, че считано от петък банката работи с нов Устав, който не ѝ разрешава да отпуска повече заеми от порядъка на 100 милиона. Той прикани хората и обществото да наблюдават този Устав, когато към този момент не е министър, с цел да не бъде анулиран и още веднъж да се завърне порочната процедура с отпущането на многомилионни заеми за едрите бизнеси.

,,Битката за ББР е съвсем приключена и чакам най-накрая бантака да проработи единствено за дребния и междинния бизнес, както би трябвало да бъде``, уточни той.

Американската страна ни сподели, че тези хора – Божков, Пеевски и Желязков, и всеки, който оперира с тях, се води асоциирано лице. В подобен случай американската страна и нейните финансови сътрудници могат да запорират техни сметки, изясни Петков и увери, че българската страна ще направи всичко допустимо, с цел да не пострада българската стопанска система около закона " Магнитски ".

В умозаключение икономическият министър разкри по какъв начин България може да стане богата страна още до пет години.

Това зависи от две неща. Първо, какъв брой добре се употребяват държавните средства и фактически да се приложат в конкурентноспособност и нововъведения. Ако държавният бюджет се изразходва по верен метод, България ще е богата до пет години. Разбира се, би трябвало задължинелно да премахнем и корупцията. И второто изискване е да се борим за експортните ни пазари, разкри рецептата министър .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР